Witte Prijzenslager

Bewaaradvies

Vers vleesproducten hebben na aankoop een houdbaarheidsdatum van 3 dagen, bij een maximale temperatuur van 5 graden Celsius.

 

Diepgevroren producten in ( een bij voorkeur ) luchtdichte verpakking hebben een houdbaarheid van maximaal 3 maanden bij een minimale temperatuur van -18 graden Celsius. 

 

Waarom een luchtdichte verpakking? wanneer een vleesproduct niet goed luchtdicht verpakt wordt zal deze “verbranden” zoals we dat in vaktermen noemen. Zowel bij extreme warmte kan vlees ook bij een extreem koude temperatuur verbranden als het hier aan wordt blootgesteld. Het vlees zal aan de buitenkant geleidelijk indrogen en het krijgt een grauwe kleur.

 

Wanneer u vleesproducten ontdooid bij ons koopt heeft dit een houdbaarheidsdatum van 3 dagen, bij een maximale temperatuur van 5 graden Celsius. Het vlees een tweede keer invriezen kan maar raden wij u af, eventuele micro-organisme en bacteriën zullen zich bij een tweede keer ontdooien veel sneller vermenigvuldigen. Met het gevolg dat micro-organisme en bacteriën die schadelijk zijn voor uw gezondheid lastiger zijn uit te schakelen tijdens de bereiding van producten. 

 

De meeste micro-organisme en bacteriën bevinden zich aan de buitenzijde van vlees en worden tijdens de bereiding gedood, de juiste kerntemperatuur van vlees zorgt ervoor dat u het op een verantwoorde en smakelijk manier kunt consumeren!