BBQ op het rooster

Het beste vlees op de barbecue

Haalt u ook het grillrooster tevoorschijn zodra het zonnetje schijnt? Kunt u niet wachten om lekker samen buiten te eten en genieten? Of u nu kiest voor het gemak van een gasbarbecue, een houtskoolbarbecue, een houtgestookte barbecue of een keramische kamado (zoals de Green Egg); alles draait om heerlijk en gezellig, met de beste kwaliteit vlees. Dankzij de opmars van de diverse soorten BBQ’s is barbecueën in alle seizoenen hot. Met BBQ-klassiekers als saté, sjasliek, gemarineerde speklapjes, braadworst, drumsticks of hamburgers. Maar ook met nieuwkomers zoals een bavette of een varkensprocureur voor pulled pork.  

Een greep uit het BBQ-vlees van de Witte Prijzen Slager 

Smakelijke spiesen in verschillende soorten

  • Sjasliek van gemarineerde kipfilet of varkensfilet, met gerookt mager spek, paprika en ui
  • Spies Hawaï. Gemarineerde kipfilet met ananasblokjes. Verfrissend lekker
  • Varkenssaté. Spiesen van gemarineerde varkenshaas, met elk gewenst gewicht
  • Kipsaté. Spiesen van gemarineerde kipfilet, met elk gewenst gewicht
  • Spekfakkel. Een specialiteit die niet mag ontbreken. De spies is omwikkeld met gekruid of gemarineerd vers mager varkensspek voor een krokante bite
  • Globe spies. Vier gegaarde gehaktballetjes, paprika en ui. Een lekkernij voor alle leeftijden  

Naar wens kunnen we het vlees van de spiesen speciaal voor u marineren. Houdt u van pittige Piri-piri? Of bent u fan van krachtige Cajun? Vertel het ons, dan houden we dat in de spiesen! 

Burgers mogen niet ontbreken: 

  • Biefburger á la minute. Een dunne burger van 100% rundvlees. Goed gekruid, snel klaar en ideaal voor uw eigen broodje hamburger
  • Biefburger ‘mag het een onsje meer zijn’? Een verse 100% rundvlees burger. Speciaal naar wens gekruid. In elk gewenst gewicht verkrijgbaar
  • Burger ‘50/50’. 50% rundvlees, 50% varkensvlees. Sappig en volledig naar wens gekruid. In elk gewenst gewicht verkrijgbaar
  • Grillburger, dé BBQ-klassieker. 90 grams voorgegaarde rund- /varkensvlees burger licht pikant gekruid. Tijdens het grillen ontstaat de knapperige buitenkant.  

BBQ-worst 

Een zeer smakelijke voorgegaarde barbecueworst, 80% varkensvlees, 20 % rund. Ambachtelijk geproduceerd door onze eigen slagers, aan het begin van het BBQ-seizoen. Topkwaliteit, gegarandeerd snel gaar. Makkelijk te bereiden op uw barbecue!  

Gemarineerde steaks & lapjes 

Alle onze verse vleesproducten zijn geschikt voor op de barbecue. Wat denkt u van een smakelijke gemarineerde speklap of een magere en toch malse lamskotelet? Ook de luxere vleesvarianten zoals een T-bonesteak, ribeye (lendenbiefstuk), entrecote of lamshaas laten zich graag roosteren. U kiest waar u trek in heeft, onze slagers doen de rest.  

Kluiven maar!   

Om uw vingers bij af te likken zo lekker…  

Onze gegaarde kipproducten en gegaarde of verse spareribs zijn ideaal voor op de BBQ. Waar zet u de tanden graag in?   

  • Gegaarde kip. Net als de barbecueworsten worden onze voorgegrilde drumsticks en hotwings aan het begin van het barbecueseizoen geproduceerd. De kipproducten zijn pittig gemarineerd, gekruid en voorgegaard. Dus ideaal voor op de BBQ. Snel klaar en gaar, mals én sappig.
  • Gegaarde spareribs. De lekkerste ribbetjes voor op het rooster! Voorgegaard en verkrijgbaar in verschillende smaken. Het gegrilde vlees laat makkelijk los van de ribbetjes.
  • Verse spareribs. Heeft u voorkeur voor uw eigen marinade? Dagelijks snijden onze slagers verse spareribs voor u af. Deze kunt u naar eigen smaak kruiden of marineren. 

 BBQ-tips van de Witte Prijzen Slager  

  • Zorg voor een stevige en vlakke ondergrond.
  • Kies een windvrije plek en zorg dat de BBQ vrij staat (geen bomen, struiken, tafelkleden, etc. in de buurt)
  • Gebruikt u houtskool of briketten? Gebruik aanmaakblokjes (géén andere producten!) en heb geduld. Zijn de vlammen verdwenen en wordt de kool grijswit, dan is tijd om te starten met barbecueën.
  • Elektrische barbecue? Rol het snoer helemaal af, ook dat van een eventuele haspel.
  • Gasbarbecue? Zorg voor de juiste aansluiting op de gasfles en controleer regelmatig de leidingen.
  • Verplaats een barbecue niet tijdens de BBQ!
  • Keer het vlees met een tang of spatel. Niet erin prikken!
  • Geef het vlees de tijd om bruin én gaar te worden.
  • Zit het vlees vastgeplakt aan het rooster? Niet trekken. Wacht tot het loslaat.
  • Leg geen rauw vlees in de volle zon. Laat zo mogelijk vlees in de koelkast liggen en vul de schalen met vlees bij.
  • Houd kleine kinderen goed in de gaten.