Witte Prijzenslager - Historie

Historie

In Leiden, op de Morsweg begint Jo Zandbergen in de crisisjaren een eigen slagerij waarmee hij – zo zal later blijken – de basis legt voor een waar vleesimperium. Al zijn zonen belandden eveneens in het slagersvak.

 

1954

De oudste zoon Jan Zandbergen, kocht in 1954 een pand op de Steenstraat in Leiden, en begon daar zijn “Zandbergen Slagerij”. Van zijn vader Jo kreeg hij één koe en twee varkens mee.

1ste Slagerij op de Steenstraat
Na twaalf jaar in 1966, opent Jan Zandbergen zijn tweede filiaal in het winkelcentrum “Hoornesplein” te Katwijk. In de jaren ’70 neemt het aantal slagerijen verder toe, met onder andere filialen in Leiden, Wassenaar, Rijnsburg, Leidschendam, Voorburg tot Amsterdam-Noord. In de jaren ’80 blijft het aantal filialen groeien en slaagt Jan Zandbergen er in, om een aantal slagerijen te vestigen in filialen van supermarkten als: Aldi (lange gracht Leiden), Digros (Lange Gracht in Leiden, Visserijkade in Katwijk) en de Hoogvliet in Rijnsburg.

Naast de uitbreidingen op het gebied van eigen slagerijen, vestigt Jan Zandbergen in 1978 een distributiecentrum op het industrieterrein “Grote Polder” te Zoeterwoude. Vanuit het distributiecentrum worden niet alleen de slagerijen bevoorraad, maar levert hij ook aan de vele opkomende bejaardentehuizen, ziekenhuizen en horeca.

Door steeds alert te blijven en in te blijven spelen op marktontwikkelingen blijft Zandbergen groeien. In 1986 is het pand op de “Grote Polder” dan ook te klein, en moet er uitgeweken worden naar een nieuw pand op de Zoeterwoudseweg in Leiden. In dat zelfde jaar, draagt Jan Zandbergen de leiding over aan zijn zoon René.

Eind jaren ’80 is het tijd om het concept “Zandbergen Slagerijen” in een nieuw jasje te steken. De naam “Witte Prijzenslagerij” komt tot stand, met een geheel nieuw concept. De filialen worden verbouwd, of worden op een nieuwe locatie gevestigd. 

Het Distributiecentrum en Groothandel aan de “Zoeterwoudseweg” wordt eveneens te klein. In 1999 betrekken zij het nieuw gebouwde pand op industrieterrein “Roomburg” te Leiden, dat maar liefst vijf keer zo groot is als het vorige. 

Tot op de dag van vandaag, staan onze slagers nog steeds voor u klaar in één van de vier “Witte Prijzen Slagerijen”. Om u dagelijks te voorzien van dagverse kwaliteitsproducten voor een eerlijke prijs!

Witte Prijzenslager - Historie