Gourmet & steengrill; lekker doe-het-zelfvlees
Gourmet & steengrill
Heeft u wel zin in een gezellig etentje met het gezin, familie of vrienden, maar geen trek om zelf urenlang in de keuken te staan? Ga samen gourmetten of steengrillen, niet alleen tijdens de feestdagen is succes verzekerd. Met onze gevarieerde vleesschotels vol overheerlijke mini’s en/of de beste verse vleesproducten, naar wens gekruid of gemarineerd, zit er voor ieder wel iets lekkers tussen.
Houd rekening met de wensen en de smaak van uw gasten. Kijk naar het aantal deelnemers en stel uw vleesschotel op maat samen. Bestellen, afhalen en daarna alle gasten lekker zelf laten bakken of grillen. Zo is uw ontspannen etentje bij voorbaat geslaagd.
U heeft de keuze uit:
Mini vleesassortiment (25 grams)
- Zigeunergehaktschnitzel
- Gourmetworstje (mediterraans gekruid)
- Rundervink
- Bretonse schnitzel
- Slavink
- Hamburger
- Gehaktcordonbleu
- Boomstam
Voorgesneden vlees (blokjes of lapjes), naturel of naar wens gemarineerd of gekruid
- Diamanthaas
- Varkenshaas
- Lamskotelet
- Kalkoenfilet
- Kipfilet
- Kipdijfilet
- Varkensfilet
- Speklapje
- Gepaneerde schnitzel
Staat het vlees dat u zoekt er niet bij? Vraag het onze slager, er is veel maatwerk mogelijk. Wij denken graag met u mee.
Tips voor gourmet of steengrill
- Zorg dat het gourmetstel of de grillplaat recht staan
- Rol het snoer altijd volledig uit
- Gebruik spatels om vlees te keren (niet erin prikken)
- Gebruik geen kruiden op de steengrill, alleen zout
- Laat het vlees nog niet los van de plaat, dan moet u wachten (niet trekken)
- Gebruik vloeibare boter bij het gourmetten, dat doseert makkelijker
- Gebruik geen olie of boter op de grill
- Laat rauw en gaar vlees niet met elkaar in aanraking komen
- Vers vlees blijft maximaal 2 uur goed buiten de koelkast. Laat eventueel een deel van de vleesschotel in de koeling staan en vul bij
- Controleer altijd goed of het vlees gaar is (goed doorbakken)
- Zet de afzuigkap aan en zet het raam of een deur op een kier. Laat een of meerdere bakjes azijn ’s nachts op tafel staan, dat vermindert de geur van gebakken vlees.