Het beste vlees aan de fonduevork…

Vleesfondue

Samen met de kinderen, familie of vrienden rond de fonduepan een vorkje prikken, hoe lekker is dat? Bij een gezellig avondje, Kerstmis of Pasen kiezen veel mensen voor gourmetten of steengrillen. Vleesfondue is ook een smakelijke klassieker, waarbij ieder zijn eigen maaltijd bereidt.

Olie in de fonduepan

Vul de fonduepan maximaal voor ¾ met kwalitatieve olie die goed verhit mag worden, bijvoorbeeld zonnebloemolie of arachideolie. Meestal heeft u voldoende aan 1 liter. De olie moet goed heet zijn voordat u het vlees erin dompelt. Een elektrische pan zorgt voor snelle verhitting van de olie en houdt de vloeistof goed op temperatuur. Plaats het rauwe vlees niet te dicht naast de fonduepan en zorg dat de vleesblokjes niet langer dan 2 uur buiten de koeling staan voordat u ze gaat bereiden. Gebruik voor het fonduen de bekende fonduevork, vaak met kleurmarkering om ‘uw’ vork te herkennen. Let op: haal de vleesblokjes altijd eerst van de hete fonduevork. Gebruik een andere vork om het vlees in uw mond te steken. Dat lijkt logisch, maar u bent echt niet de eerste die zich toch vergist.

Chinese fondue met bouillon

Als alternatief voor de olie kunt u ook fonduen in hete bouillon. Het vlees wordt in dat geval niet gebakken maar gekookt. Er zijn vele recepten te vinden voor een smakelijke basisbouillon om in te fonduen, bijvoorbeeld met verse groenten. Gebruik de bekende fonduevorken of zeefjes. Met de zeefjes is het makkelijk om vlees en/of groenten ‘op te vissen’.

Meer lekkers op tafel

Uiteraard zorgt u ervoor dat er naast vlees ook andere lekkere bijgerechten op tafel staan zoals stokbrood, kruidenboter, sausjes, salade, rauwkost, komkommer, tomaatjes, frietjes, etc. Bij een Chinese fondue smaakt rijst en wat kroepoek ook zeer goed.

Onze slagers stellen een smakelijke fondueschotel op maat* samen, met naar keuze de volgende vleesblokjes:

  • Diamanthaas blokjes
  • Varkenshaas blokjes
  • Kalkoenfilet blokjes
  • Kipfilet blokjes
  • Kipdijfilet blokjes
  • Varkensfilet blokjes

*Per persoon gaan we uit van zo’n 200 gram vleesblokjes per persoon. Uiteraard kunt u meer of minder bestellen.