Kwaliteitsvlees bakt u met zorg

Bakken 

Vlees bakken is de snelste manier om vlees te bereiden. En dus alleen geschikt voor ‘snel-klaar-vlees’ zoals biefstuk, een speklapje, karbonade, schnitzel, etc.

Dep het vlees vooraf droog met een stuk keukenrol, dat voorkomt heftig spatten bij het bakken. Vlees bakken doet u in een koekenpan, er komt geen deksel aan te pas. Verhit (vloeibare) boter of olie in een pan op hoog vuur. Als de boter niet langer bruist legt u het vlees met een tang of spatel in de hete boter. Let op; prik niet in het vlees, dat is zonde. Schroei het vlees snel dicht aan alle kanten en zet dan het vuur wat lager. Blijf het vlees bewegen en keren. Hoe lang het moet bakken, is afhankelijk van de vleessoort, de dikte van het vlees én -voor bijvoorbeeld een biefstuk- afhankelijk van uw smaak. Wordt het medium of doorbakken?

Aarzelt u over de bereidingstijd of bereidingswijze van vlees? Vraag het onze medewerkers in de winkel. Ze vertellen u graag meer.